Aksjon mot fødekaos         

Historier og kommentarer fra underskriftslista

Nr. 701, Oslo

My partner and I were recently redirected from Ullevål to Akershus just as she went into labour. A country as rich as Norway should be able to do better than this. Cut down on the military adventures and get your health services in order, I say.

Nr. 684, Oslo

Har selv blitt avvist med rier

Nr. 669, Oslo

Jeg prøver å ikke forestille meg bildet av meg selv som fødende i en taxi på vei ut i hut-i-heita. Når man aldri har født før er det mange rare tanker som melder seg, noen burde være letter å unngå enn andre - planlegging av antall fødeplasser burde ikke være et så vans

kelig regnskap!

Nr. 659, Oslo

Har født på ullevål i 05, fikk såvidt komme inn på 4 cm åpning. Følte ikke de tok meg alvorlig.

Nr. 637, Oslo

Det er fullt forståelig at noen sykehus kan bli fullbooket, men vi må få beskjed om hvilke alternativer vi har! Jeg kunne godt valgt et annet fødested enn Ullevål om jeg hadde fått en oversikt over hvilke tilbud som finnes. Lag en enkel brosjyre!!

Nr. 627, Oslo

Fullstendig uverdig og uholdbart at fødende kvinner behandles på denne måten. Har vært heldig nok til å unngå Ullevål med to barn - én på Aker og én på Riket og har prist meg lykkelig over at vi ikke behøvde å forholde oss til Ullevål.

Nr. 625, Oslo

Har nettopp blitt mor for første gang, og opplevde stresset rundt usikkerheten på Ullevål. Jeg ante ikke at situasjonen var slik og det gikk virkelig utover nattesøvnen min før fødselen, og jeg var redd for at jeg skulle bli en av dem som måtte reise til et annet sykehus. Det er helt uholdbart for gravide og måtte gå igjennom noe slikt. Jeg håper virkelig at myndighetene vil gjøre noe med dette store problemet slik at de fødende slipper og få ekstra bekymringer før den store fødselen.

Nr. 617, Oslo

Dette er en av de få situasjonene der man virkelig trenger å føle at man er i trygge hender - kapasitetsproblemer på sykehuset skaper usikkerhet i en av de siutasjonene i livet der man virkelig trenger trygghet og fagfolk/kompetente folk rundt seg.

Nr. 605

Alle kvinner bør ha rett og mulighet til å få et godt og omsorgsfullt fødetilbud. Det skjer ikke hvis man fortsatt skal la pengene styre og ikke ta lærdom av de med reel erfaring og viten om hvordan situasjonen faktisk er- nemlig kvinnene selv. Å legge ned fødevadelingen på Aker feks var rett og slett galskap.

Nr. 600, Oslo

Forutsigbarhet, kontinuitet og trygghet forbedrer fødekvinnens evner og kapacitet. Mye under en fødsel er uforutsigbart men en kvinnes fødested(sykehus) er noe som burte være forutsigbart slik at kvinnen i hvert fall kan være sikker på forhånd på sitt fødested! Å bli avvist fra "sitt" fødesykehus når fødselen har begynt kan derfor ikke fremme, hjelpe fødselen på en positiv måte!

Nr. 596, Ås

Mange kvinner i Norge i dag har i praksis ikke et fritt sykehusvalg. Stortingets intensjon om differensiert fødselsomsorg har et stort forbedringspotensiale. Situasjonen ved Ullevål Universitetssykehus er uforsvarlig og uverdig. Det er også kritikkverdig at kvinnene som har fått fødeplass her ikke får informasjon om at de faktisk kan bli avvist likevel. Det er skammelig at noen leger, blant annet Saugestad ved Ullevål i fjor, kritiserer de få friske kvinnene i landet som velger å føde planlagt hjemme med en kjent og erfaren jordmor, mens at uttalige flere kvinner i fødsel blir avvist på Ullevål og må reise alene til andre og ukjente sykehus uten at de går ut i media om det. Man trenger ikke være lege for å forstå hva som er farlig, gir uttrygghet og komplikasjoner? Hvem er man lojale mot? Hos fødekvinnene eller arbeidsgiver/en fødselsomsorgstilbud som ikke fungerer godt? Dette er kvinnesak, ser frem til å få Brustad på banen!

Nr. 548, Oslo

det dummeste de har gjort er vel å la folk ha fritt sykehusvalg!! Har lest om mange som bor langt uten for oslo og føde på ullevål!! Hva med å prioritere de som faktisk tilhører ullevål i første rekke??

Nr. 536, Sørumsand

Jeg er Ammehjelper og gir ammeveiledning på telefon. Har mange henvendelser fra Oslo. Har inntrykk av at fødselsomsorgen kan være litt tilfeldig. Dårlige fødselsopplevelser gjenspeiles gjerne i strevsomme /problematiske ammeforløp. -Derfor får vi i Ammehjelpen et visst inntrykk av situasjonen ved sykehusene.

Nr. 527, Oslo

Ble avvist og det er ikke hyggelig!!

Nr. 517, Oslo

har opplevd å bli avvist på Ullevål med veer, anbefales absolutt ikke!!

Nr. 515, Spydeberg

Øk antall fødeavdelinger over hele landet! Nærhet og tilgjengelighet er viktigere enn spisskompetanse.

Nr. 504, Oslo

Har termin 18. april på Ullevål. Er andregangsfødende og hadde en rask fødsel forrige gang. Jeg KAN IKKE og VIL IKKE bli avvist!

Nr. 470, Oslo

Hva skal til for å få en løsning? Dødsfall?

Nr. 463, Oslo

Skal kvinner som er i en ganske presset situasjon heller føde i bilen, eller hjemme, hvor man ikke har den samme tryggheten som på et sykehus?

Nr. 453, Oslo

Uholdbart! Avvist med 3 minutter mellom riene. Dårlig oppfølging i 120 timers åpningsfase. Fikk heldigvis god hjelp på AHus. Psykologhjelp i ettertid pga Ullevålstraume

Nr. 449, Oslo

Kona mi vart avvist ved Ullevål i sept 2005 med 3 min. mellom riene! I tillegg var informasjonen me fekk når det stod på elendig frå dei tilsette me prata med på telefon! (rier frå torsdag og fødsel mandag) Enda opp på Ahus, der me vart tatt godt i mot. I etterkant trengte kona mi psykolog for å få lagt frustrasjonen over Ullevål bak seg. Dette er uverdig og må ryddast opp i!

Nr. 406, Oslo

Selv ble jeg også henvist til et annet sykehus når fødselen var i gang og det var tre minutter mellom riene. Meget uverdig!

Nr. 364, Oslo

Tanken på å bli avvist ved Ullevål når jeg skal føde, skremmer meg. Det gjør hele fødselsopplevelsen utrygg og usikker.

Nr. 356, Stavanger

Farlig for både barn og mor !! Har selv hatt det travelt i fødesituation.

Nr. 350, Oslo

Prøv å be en mann med ekstreme smerter finne seg et annet sykehus....

Nr. 334, Oslo

Jeg fødte på Ullevål i 2002. Da det stod mennesker i gangen og ventet på å føde, ble jeg klippet opp og barnet sugd ut når jeg var 9 cm på vei. Jeg fikk ikke lov å bruke den tiden som min "normale fødsel" skulle ta fordi det var andre som trengte fødestuen. Helt ufattelig at sykehuset og jordmoren/legen kunne tillot seg en slik behandling. Neste gang jeg skulle føde valgte jeg ABC-enheten. Jeg kom til himmelen! Jeg oppfordrer til en markert økning på ABC-enheten. Alle fødende fortjener å oppleve den profesjonalitet, omsorg og tid som jordmødrene viste her.

Nr. 320, Oslo

Fødte på Ullevål januar 2004. Da jeg ringte og sa at vannet hadde gått sa de at jeg var heldig, hadde jeg ringt en halv time før hadde jeg måttet dra til Tønsberg.

Nr. 314,

jeg ble tildelt plass på Ullevål siden jeg bor rett ved. Syntes det var en trygghet til jeg hørte om alle de avviste. Gruer meg nok til fødselen som det er. Har ikke lyst til å gå på omvisning på Ullevål nå - ikke noe poeng å forberede seg når jeg ikke vet helt sikkert hvor jeg skal føde.

Nr. 312, Oslo

Elendig. Dette er tilbake til 60-årene da jeg selv fødte. Da måtte man vente med å ringe til det var 5 minutter mellom riene, først da kunne man få vite hvor man skulle føde! Håpet jo at mine døtre skulle få et bedre tilbud!

Nr. 308, Nes på Romerike

Dette er ikke bare et problem for de som ønsker å føde i Oslo. Det forplanter seg videre til de sykehusene de blir henvist videre til.

Nr. 304, Oslo

Ble selv avvist, med konsekvens hjemmefødsel

Nr. 298, Oslo

Opplevde selv å bli avvist i 98. Jeg trampet til slutt inn på pauserommet, der det satt et stort antall ansatte og hygget seg, og forlangte oppmerksomhet. Kjæresten min fikk en seng, hadde da ca 8 cm åpning og fødte 20 minutter. Vi unngikk m.a.o. såvidt å føde på gangen. Skandale!

Nr. 161, Oslo

Jeg ble sendt til Ahus etter å ha vært inne til kontroll hos Ullevål to ganger under fødselen (sep-04). Etter over 30 timer med rier var dette en veldig kjedelig opplevelse, og jeg ante ingenting om at dette var vanlig. Ble veldig overrasket da jeg fikk beskjeden.

Nr. 130, Oslo

Fødte selv på Ullevål i desember -05, og det er kun en ting å si; Grusom opplevelse! De hadde rett og slett ikke tid til meg. Angrer på at jeg ikke valgte å føde på Bærum sykehus.

Nr. 118, Vikersund

Gode og trygge forhold for fødende kvinner og nyfødte må være første bud for helsevesenet. Forebyggende helsevern for alle mennesker starter der, og dessuten: Et godt samfunn særmerkes ved det, at det har god omsorg for sine fødende. De påtar seg en oppgave som det er vesentlig for oss alle at blir vel ivaretatt.

Nr. 89, Oslo

Som kvinne, mor og sykepleier synes jeg det er skammelig at det ikke sørges for bedre og mer forutsigbare føde steder i hovedstaden. Jeg undrer på om situasjonen hadde vært lik ( og prioriteringen av økonomi likeså) om det var slik at mennene hadde født ??

Nr. 60, Oslo

Dette er en av de mest sårbare situasjonene en kvinne er i samt at det kan medføre fare for mor og barns helse å bli avvist. Jeg hadde helt sikkert født i bilen dersom jeg hadde blitt avvist da jeg fikk mitt siste barn, og nå er det vel bare et tidsspørsmål før noe slikt skjer.

For alle tjenestene gjelder følgende betingelser. Prisen varierer, ta kontakt for et tilbud!
Telefon: 91 84 36 40, e-post: havard@altern.no.