Aksjon mot fødekaos         

Fra en tobarnsmor, per e-post

Vil bare få berømme ditt initiativ, må si jeg har ventet på noe lignende!

Fikk selv fødeplass på Ullevål for mitt andre barn som kom i høst. Fikk ikke nyss i problemet før i sommer og da gjennom diverse andre mødre jeg kom i snakk med på lekeplasser i nærmiljøet. Jeg gruet meg en del i forkant, og da riene plutselig en morgen satt inn med veldig intensitet ringte jeg ganske raskt til føden, først med 4 minutter mellomrom. Jeg fikk beskjed om at det var fullt. Dessuten, sa hun, ville dette ta lang tid siden min første fødsel, to år i forveien, varte i 17 timer. Jeg kunne ringe senere, innen jeg var så langt var det sikkert plass igjen.

Etter en time og med tre minutter mellom riene fikk jeg samboeren min til å ringe og si at jeg godt kunne føde et annet sted, men nektet å reise til et annet sykehus før de på Ullevål hadde sjekket hvor langt jeg var kommet, vi bor nemlig rett ved Ullevål. Damen på telefonen sa bare at hun hadde ordnet plass til oss på Bærum og adjøs. Reiste rett dit, og kom frem med full åpning, og etter en time var det hele over.

Alt gikk veldig greit, men jeg er virkelig forbannet på den dårlige situasjonen, mangel på informasjon og så grov nedprioritering av fødende, med tanke på hvor spesiell en fødselsopplevelse er og hvilken uunværlig ting det er for samfunnet. Jeg håper innsatsen din gir resultater, det er et veldig bra initiativ som jeg håper flest mulig får høre om og støtter opp om. Lykke til med neste fødsel!

For alle tjenestene gjelder følgende betingelser. Prisen varierer, ta kontakt for et tilbud!
Telefon: 91 84 36 40, e-post: havard@altern.no.