Aksjon mot fødekaos         

Nyheter

Nasjonalt

Ny plan for svangerskaps-, fødsels og barselomsorg

Pressemelding.

Delta i spørre-undersøkelse!

Vi deltar i arbeidet med å lage en plan for en ny helhetlig svangerskaps, fødsels- og barselomsorg. Vi møtte departementet 12. april og holdt innlegg på et seminar 30. mai. (program, doc.) Se vårt innlegg i nettleseren eller last ned med som PowerPoint-fil eller pdf-fil (begge med notater). Departementet skal sende ut et problemnotat 24. september, vi får da høringsfrist til 4. november. Det blir et høringsmøte 16. oktober. Dette skal danne grunnlaget for den endelige planen som skal komme til jul.

Sommerstenging

Etter mange protester fra lokalbefolkning – blant annet et personlig møte mellom gravide i Narvik og stastråden – og flere medieoppslag i Nationen m.m. gikk Brustad ut med følgende melding:

- Jeg har bedt helseforetakene, og særlig Helse Nord, om å forsøke å holde alle fødeavdelinger åpne i sommer. Siden de allerede har startet ferieavvikling kan dette bli vanskelig. Men de bør kunne korte ned på tiden med sommerlukking, sier Helse- og omsorgsminister Sylvia Brustad (Ap)

Oslo/Akershus

Føderiket åpnet

Føderiket, Oslos nye lavrisikoenhet, ble åpnet 14. juni. GRATULERER! Vi var tilstede og hørte mange flotte taler og fikk se veldig fine lokaler. Dette har vi tro på kan blir et veldig populært tilbud, bare det blir markedsført godt nok!

Reportasje: Riksen, Dagsavisen. Omtale: Riksen, Babymedia, DNJ og Nettavisen.

Sist lagret: 14/10/07 10:44   Designet i DW, inspirert av Zen Garden, Westciv, 456 Berea st. og To The Point.