oppdatert 02.12.2006 0:34
Støtt aksjonen: Fortell din historie!

Aksjonen mot fødekaos

Hjem Debatter Reaksjoner Media & ressurser Leserbrev

Siste nytt Kontakt oss Klagemal Nasjonalt Alta

Debatter

De med feit skrift er de med mest diskusjon. Noen steder har det ikke blitt diskusjon over hodet, men jeg lister dem opp likevel for sjøl å holde oversikten og fordi de kanskje kan inspirere andre som vil starte liknende aksjoner.

Kan skrive anonymt:

Må være registrert for å skrive:

Barnimagen:

Ingenting å klage over? (Artikkel)

Søk på altern i forumet

Oppdatert: 17.08.2006 0:06

Utdrag fra debattene

Felicity: Nå har jeg skrevet under Happy.gif
Men jeg blir vel halshugd siden jeg egentlig sogner til Ahus, men har valgt Ullevål. Jeg har valgt ullevål fordi jeg har hele min famile der og fordi jeg ønsker å ligge på pasienthotellet i stedet for å ligge på rom med andre. Siden det er fritt sykehusvalg, så menter jeg at jeg har like stor rett å få føde på ullevål som alle andre.

Rognebær: Mye av problemet bunner jo nettopp i det at prinsippet om fritt sykehusvalg også skal gjelde gravide. Vel, hvorfor det? Har man akutt hjertestans, drar man da til nærmeste sykehus. Sånn burde det også være når man skal føde!

les mer >>

Liten: I utgangspunktet synes jeg det er et luksusproblem for oss Oslo-kvinner å måtte velge mellom fire sykehus som alle ligger innen en times kjøreavstand. Jeg venter mitt første barn i juni, og var rett og slett litt satt ut av å måtte ta valget om hvor jeg skal føde, med alt hva det innebærer av valg mellom ting og forhold jeg som førstegangsfødende har lite forutsetninger for å mene så mye om.

les mer >>

Teofelia: Jeg beklager, men når jeg tenker på min venninne som må bile to timer til nærmeste fødeavdeling, så kjenner jeg at min sympati med de stakkars Oslo-damene er ... hva er ordet jeg leter etter ... jo, ikke-eksisterende. Beklager, men jeg synes fødende i Oslo, Trondheim, Bergen og de andre større norske byene har ganske lite å klage over.

Bergensis: Her er det 45 minuttars køyring til fødestove og 3 timars køyring og ferje til nærmaste fødeavdeling. Og er du riktig uheldig får du ingen ambulanse, for den eine ambulansen som finnes i bygda, er ute på oppdrag.

les mer >>

Dailis: Er vel enig i det mange skriver her, at dere i Oslo er vel ikke de som bør klage mest. Bare et så sentralt sykehus som østfold er det nå pga diverse nedleggelser mange som får lang reisevei til sykehuset. Også utenifra fylket. Jeg klager ikke med min time til sykehuset. min svigerinne i nordnorge klaget ikke, enda hun fødte mens hun ventet på transporten til sykehuset.......

Påskebaby 2006: Uff, blir nesten litt uvel her jeg... Hadde faktisk ikke regnet med så mange kritiske og lite forståelsesfulle tilbakemeldinger. Poenget er jo ikke hvor lang reiseveien er.. Men at man risikerer å bli avvist i ett av sitt livs mest sårbare øyeblikk.

Phoebe Buffay: Ikke for å være negativ men her jeg bor er det ikke alltid avdelingen er åpen en gang!! Her stenger man nemlig om sommeren da det er mest pågang. Så skulle vel egentlig startet en kampanje om det også.. Får fødetilbudet er vel generelt ikke så bra det burde være.

les mer >>

mrs. frost: Vi krever at fødetilbudet i hele landet blir tilfredsstillende - og at det ikke går ut over andre fødetilbud når vi ønsker forutsigbarhet. Hvis vi godtar at politikere tar fra noen for å gi til andre så har vi jo gitt dem rett i å underprioritere oss. Skal vi godta at de setter svake grupper opp mot hverandre? Hvis vi bruker samme argumentasjon så rettferdiggjør vi jo nettopp disse holdningene.

les mer >>

påske-06: Når jeg fødte mitt første barn, der oppe i nord. Så visste jeg hvor jeg skulle føde og fikk nydelig hjelp i ROLIGE omgivelser uten stress. Jeg og min samboer hadde 10 mil å kjøre til sykehuset. Jeg fødte ikke på en fabrikk. Jeg fødte det barnet med en kjempegod fødselsopplevelse som en bonus... Hun er nå16 år.

les mer >>

Verbena: Skulle jeg venta med å ringe sykehuset til det var 5min mellom riene så hadde minstegutten kommet hjemme! Ringte fødestua rett over 7 med 7min mellom riene, halv 8 kom barnevakta til eldstemann(da 6min mellom), 7.55 var vi på sykehuset og da var det bare 2min mellom riene. Fikk såvidt tid til å ordne fødestua og komme meg opp i senga. 08.21 var gutten ute...

les mer >>